De nieuwe huisvesting voor RTV Noord-Holland is gerealiseerd in een reeds bestaand gebouw met een vloeroppervlak van ca. 2800 m2, wat middels het aanbrengen van een verdieping- en entresolvloer is uitgebreid tot een totaal vloeroppervlak van ca. 4500 m2. Het gebouw is een werkplaats voor ca. 155 mensen, werkzaam bij de verschillende divisies.

De bestaande constructies moesten plaatselijk worden verzwaard en/of aangevuld, met name de constructies van het platte dak moesten worden aangepast i.v.m. de niet geringe toename van de belasting, door o.a. plafonds, tracks, verlichtingsarmaturen, lucht- kanalen, kabelgoten en infrastructuur. Door het vrij forse vloeroppervlak (48x60 meter) van het gebouw, zijn o.a. lichtstraten en diverse vides aangebracht, om zodoende ook in het hart van het gebouw daglicht op begane grond niveau te krijgen.

De radio en tv studio`s zijn als een cluster gesitueerd op de begane grond in het hart van het gebouw. De entreepartij met receptie, de keuken en de kantine alsmede diverse kantoor- en vergader ruimten zijn zodanig gesitueerd, dat ze a.h.w. rondom genoemde studiocluster liggen gedrapeerd en tevens grenzen aan de buitengevels.

Op de verdieping is een grote redactieruimte gesitueerd voor ca. 80 mensen, alsmede nog een aantal spreekcellen, vergaderruimten en ruimten voor de overhead.

Het totale plan is gerealiseerd in 13 maanden, incl. een voorbereidingstijd (ontwerp en uitwerking) van ca. 3 maanden. Begin 2004 is het gebouw in gebruik genomen.